Kindertandheelkunde

In deze praktijk zijn wij zeer begaan met de allerkleinsten. Ons advies is kinderen vanaf 1.5-2 jaar mee te nemen bij uw eigen controle bezoek.

Ieder kind is anders en daarom is de ontvangst, omgang, begeleiding en behandeling van uw kind ook op hem/haar afgestemd.

Het team is deskundig op dit gebied.

Een goede vertrouwensrelatie met de tandarts is van essentieel belang.

Wij luisteren naar uw kind.

Wij passen ons taalgebruik aan, aan uw kind. De tandarts is niet van mening dat u als ouder in de wachtkamer moeten blijven als uw kind voor behandeling komt. In het uitzonderlijk geval dat de tandarts het beter acht dat u, in het belang van een goede behandeling, de behandelkamer verlaat zal zij u vragen dit te doen. Na de behandeling zal zij of de assistente uw kind dan naar de wachtkamer begeleiden en de afspraak op een positieve noot eindigen.

Wij liegen niet tegen kinderen en begeleiden ze door een behandeling heen.

Behandeling van kinderen duurt nooit langer dan 30 minuten. Na een half uur gaan kinderen dikwijls huilen van vermoeidheid en daalt hun coƶperatie.

Het kindergebit is onderhavig aan dezelfde problemen als een volwassen gebit. De tandarts voert indien nodig en altijd rekening houdend met het kind de behandelingen zelf uit.

Ons doel is dat kinderen zonder angst naar de tandarts komen en blij vertrekken.